Vodenje biznisa u spaniji

Stvaranje vlastitog imena je uvijek duga lista odgovornosti za obavljanje. Dobar poslovni plan i finansijsku pozadinu onda nije sve, budući preduzetnik tek treba da ispuni mnogo formalnosti, čak iu Poreskoj upravi.

Ako planiramo da ponudimo proizvode ili pružimo usluge fizičkim licima, cilj nam je da se obezbijedimo fiskalna valuta postnet revo. To rezultira malim trgovinama, velikim supermarketima, ali i frizerima, liječnicima ili kozmetičkim salonima.

Potrebno je da imate jednu kupovnu potvrdu o nabavci & nbsp; to je samo početak. Važan i neophodan proces je i obavještavanje Poreske uprave o blagajni. Kreće se u tri faze.

https://neoproduct.eu/ba/varikosette-efikasan-nacin-za-lepe-i-glatke-noge-bez-varikoznih-vena/

U glavnoj fazi, Kancelarija bi trebalo da bude informisana o broju registar kasa i značaju njihovog korišćenja (tačna adresa. Takvi podaci - dostavljeni u pisanoj formi - su neophodni da bi ljudi vodili evidenciju. Važno je napomenuti da ako imate samo jednu blagajnu, ova faza se može izostaviti.

Na dan kada se bavimo podacima Ureda, možemo početi fiskalizaciju blagajne. Važno je da se ovaj proces odvija samo u prisustvu službenika službe. O čemu se radi? Ukratko, pokrenite registraciju rotacije i pokretanja memorije uređaja. Bez ove faze, blagajna jednostavno ne postoji u mogućnosti da dobro obavimo naš posao.

Treće - završna faza se sastoji od službenog obavještavanja finansijske kancelarije u Poreskoj upravi. Prvo, morate popuniti dvoglasni otisak i staviti ga u sličan odeljak. Samo mi možemo legalno registrirati promet.

Popunjavanje svake faze i oblika je jedna stvar, ali morate periodično provjeravati blagajnu. Dužnost rukovodilaca je tehnički pregled uređaja, stvoren ne rjeđe od svake dvije godine. Mnoge blagajne - automatski - treniraju i na neki način podsjećaju poduzetnika o nadolazećem datumu sljedećeg pregleda, do posljednjih servisnih institucija koje se stavljaju na naljepnicu sa trenutkom. Takvi podsjetnici - uprkos pojavama - su vrlo pozitivni. Termin je lako zaboraviti. Dakle, promjena može imati koristi od ozbiljnih finansijskih posljedica. Uz poljski zakon, kašnjenje u obavljanju obaveznog tehničkog pregleda je finansijski prekršaj, za koji smo u opasnosti od novčane kazne.

Uzimajući u obzir gore navedene aspekte, prilikom kupovine blagajne vrijedi pokušati, ili tvrtka nudi i sveobuhvatnu uslugu.